úterý 21. května 2013

Filmy,dokumenty a videa


Potraviny, a.s. (Food, Inc.)
Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém.

Stáhnout! ČSFD






Raději vidličky než nože (Forks Over Knives)
Dokument, který vyvrací pevně zakořeněný mýtus o člověku jakožto všežravci. Zkoumá vliv výživy na lidské zdraví a dochází k závěru, že konzumací živočišných produktů (maso, mléko, vejce, atd.) svému tělu neprospíváme, ale naopak vážně škodíme.

Stáhnout! ČSFD




Nejlepší řeč, jakou kdy uslyšíte - Gary Yourofsky
Celý projev Garyho Yourofsky o zvířecích právech a veganství na Georgia Tech v létě 2010. Zahodí mýty a naplní vaši mysl zajímavými fakty a pomůže Vám udělat etickou volbu pro zdravé srdce a duši. Povinné vidět pro všechny, kdo se zajímají o zvířata nebo si přejí udělat svět lepším místem k životu.
Online!


Peaceable Kingdom
Dokument o domově důchodců pro zvířata nalezená na skládkách a výpovědi bývalých farmářů, kteří si začali zvířat vážit.
Stáhnout! ČSFD







Pozemšťané (Earthlings)Dokument americké ekologické organizace Nation Earth se snaží ukázat brutalitu, kterou lidé páchají na zvířatech, aby dohnal diváky k přehodnocení svého životního stylu.
Je rozdělen na několik částí: domácí mazlíčci (odchyt a utracení zdivočelých psů), jídlo (mučení a porážka dobytka na jatkách), oblečení (zabíjení zvířat pro kožešinu), zábava (kruté životní podmínky zvířat v cirkusech, smrt v rodeech a v korridě).
Stáhnout! ČSFD

Zdroj: zde

Žádné komentáře:

Okomentovat