úterý 21. května 2013

TOFU (a la slepice) NA PAPRICE


Ingredience receptu: 
Tofu natural, sladká a pálivá paprika, sypký zel. bujon, olej, sojová omáčka (Shoyu) zel. bujón, soj. smetana (nebo sojový jogurt či Sojkyška), 1 lžička octa, hl. mouka, pepř, sůl.
Postup: 
Tofu nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, posypeme paprikou a sypkým zel. bujonem (a la vegeta). Rozehřejeme olej (či rostlinné máslo Alsan), na to dáme tofu, pokapeme sojovou omáčkou a necháme dostatečně opéct. Podlijeme vodou, přidáme zel. bujón nebo trochu soli. Necháme povařit, přidáme hustou sojovou smetanu s hl. moukou a octem (nebo sojový jogurt či Sojkyšku). Nakonec ještě přidáme trochu soli, dostatek pálivé papriky a pepře (pikantnější chutná lépe). Pokud je omáčka příliš řídká, necháme vyvařit trochu vody nebo zahustíme instantní jíškou. Podáváme s dlouhými placatými nudlemi (Fettucine).

Zdroj

Žádné komentáře:

Okomentovat