Karbanátky: 2 hrnky bílých fazolí (namočených přes noc ve studené vodě), hraška vegan, zeleninové koření, olej, 1 cibule, strouhanka
Omáčka: 1 větší rajský protlak, olej, zeleninové koření, bobkový list, nové koření, celý pepř, celá skořice, oregano, kmín, cukr
Postup: Karbanátky : Fazole slijeme a v jiné vodě spolu s kmínem uvaříme. Když jsou měkké,slijeme je a přidáme k nim: očištěnou, na kostičky nakrájenou 1 cibuli, strouhanku, hrašku, trochu vody a zeleninové koření, tak aby se z nich daly tvarovat menší koule.
Hustotu a lepivost ovlivňujeme hraškou,strouhankou a vodou. Hotové karbanátky obalíme ve strouhance a necháme chvíli odležet v lednici.
Mezitím si uvaříme omáčku. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji ji osmahneme dozlatova, přidáme rajský protlak, bobkový list, nové koření a celý pepř(v uzavíratelném sítku) a vše podlijeme vodou.
Necháme povařit, ochutnáme a popřípadě dochutíme cukrem nebo zeleninovým kořením. Vyndáme koření v uzavíratelném sítku.
Karbanátky osmažíme na rozpáleném oleji nejlépe ve fritéze. Podáváme s rýží.
Foto opět z kuchařky. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat