úterý 21. května 2013

JEMNÁ CHŘESTOVÁ POLÉVKA


Ingredience receptu: 
500g zeleného chřestu, 1 l vody, sůl, cukr, 1 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce husté sojové smetany.
Postup: 
Opláchneme chřest, oloupeme dolní třetinu (odřízneme dřevnatý kořen) a hlavičky necháme. Připravený chřest uvaříme ve vodě se solí a cukrem, vyndáme a rozkrojíme v polovině. Dolní část chřestu nakrájíme, vrátíme do vody a rozmixujeme. Vývar podle potřeby zahustíme jíškou z oleje a mouky (pokud máme dost chřestu, tak zahuštění není potřeba), povaříme, zjemníme rostlinnou smetanou a přidáme nakrájenou horní část chřestu.



Zdroj.

Žádné komentáře:

Okomentovat