úterý 21. května 2013

ČOČKOVÁ POLÉVKA


Ingredience receptu: 
Olej, cibule, mrkev, celer, petržel, česnek, brambory, zel. bujón, pepř, sůl, kmín, majoránka, vařená čočka, jíška (instantní), ocet, petrželka.
Postup: 
Na pánvi rozehřát olej, na to nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a petržel, česnek, na kostičky nakrájené brambory, (možno i pórek), zalít vodou, přidat kostku zel. vývaru, osolit, opepřit, přidat mletý kmín, majoránku, povařit, přidat vařenou čočku (pro vylepšení lze přisypat i cous cous). Nakonec zahustit jíškou (mouka osmahnutá na oleji či instantní), dochutit octem a posypat zelenou petrželkou.



Zdroj

Žádné komentáře:

Okomentovat