čtvrtek 1. srpna 2013

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK S OMÁČKOU


  • hraška vegan
  • 4 nožičky sójových párků
  • sójové big steaky
  • 8 kyselých okurek
  • jemné ovesné vločky
  • zeleninové koření, mahá koření
  • hořčice, 1 cibule, olej
  • mletý černý pepř
  • špejle se špičkou
 Big steaky uvaříme ve vodě se zeleninovým kořením. Na sítku z nich vymačkáme přebytečnou vodu.

1 sójový párek svlékneme ze střívka,překrojíme ho na půlku a poté podélně na osminky. 2 kyselé okurky nakrájíme podélně na čtvrtiny.

Big steaky z jedné strany namažeme hořčicí, položíme na ně dvě čtvrtinky párku a dvě čtvrtinky okurky,zabalíme je a spojíme špejlí. Obalíme je v hrašce.

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Zbytek párků a okurek nakrájíme také na kostičky.

Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme koření, párky, okurky a 2 lžíce hořčice, podlijeme vodou a necháme podusit. Ochutnáme a případně dochutíme kořením či hořčicí.

Pokud chceme,zahustíme omáčku jemnými ovesnými vločkami a necháme cca 10 min odstát.

Naplněné a obalené big steaky osmažíme na rozpáleném oleji ideálně ve fritéze.

Podáváme nejlépe s rýží.




    

   

Ilustrační foto.

Žádné komentáře:

Okomentovat