čtvrtek 1. srpna 2013

ŠPAGETY S BOLOŇSKOU OMÁČKOU


  • 200 g zelených oliv bez pecek
  • plechovka rajského protlaku
  • plechovka loupaných rajčat
  • 400 g špaget
  • jemné ovesné vločky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • sůl, cukr
  • bazalka
  • pepř
  • olej


Špagety uvaříme dle návodu.

Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme.

Rajčata z plechovky vyjmeme a pokrájíme je.

Na oleji osmahneme cibulku a česnek.

Přidáme rajčata, protlak a koření, případně mírně podlijeme vodou. Vše prohřejeme.

Olivy nakrájíme na půlky a přidáme do hotového jídla.

Omáčku ochutnáme a případně dochutíme cukrem. Pokud by byla řídká,můžeme ji zahustit ovesnými vločkami.

Špagety propláchneme horkou vodou. Na talíři špagety poléváme omáčkou.





Foto z mého stolu. :)




Žádné komentáře:

Okomentovat