pátek 27. září 2013

BANÁNOVÉ MUFFINY


  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 3/4 hrnku rostlinného mléka ( já použila mandlové )
  • 1/3 hrnku oleje
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • dva banány
Postup: Troubu předehřejeme na 190°C a formu na muffiny vyložíme košíčky. Ve větší míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Pomalu přidáváme mléko, olej a vanilkový cukr, zamícháme. Nakonec přidáme nastrouhaný banán ( nebo nakrájený na malé kousky). Naplníme košíčky a pečeme asi 15-20 minut.


5 komentářů:

  1. Juj, to bude určitě mňamka:)) Jen můžu dotaz? Nejsem v kuchyni nějak zběhlá, takže mě jen zajímá proč je potřeba ještě soda, když tam dáváš kypřící prášek? Do nevegan muffinů jsem nikdy sodu nedávala:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, soda tomu přidá ještě víc, jinak nevím,proč se tam má dávat, taky nejsem nějaký šéfkuchař. :D A myslím si, že když tam sodu nedáš, tak se nic nestane. .) a jsou výborné :) v původním receptu byly napsané jahody, ale já měla doma zrovna banány, jinak se tam hodí každé ovoce, podle toho, co má člověk rád :))

      Vymazat