- 2 hrnky ovesných vloček
- 1/2 hrnku oříšků / semínek
- 1/2 hrnku strouhaného kokosu
- špetka soli
- 3 lžíce jakéhokoliv sirupu
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce šťávy z pomeranče
- 1 lžička pomerančové kůry
Postup: Předehřejeme troubu na 200°C a rozprostřeme na plech papír na pečení. V míse smícháme vločky, oříšky, kokos, pomerančovou kůru a sůl. V jiné spojíme olej, sirup a pomerančovou šťávu. Výsledek smícháme s vločkovou směsí. Důkladně promícháme a dáme péct do křupava na 20-30 minut a každých 6-8 minut müsli zamícháme.Po vychladnutí můžete vmíchat sušené ovoce nebo nasekanou čokoládu, můžete podávat s rostlinným mlékem nebo jogurtem. Fantazii se meze nekladou. :) Já jsem použila banán. :) Ve vzduchotěsné dóze müsli vydrží až dva týdny.
Žádné komentáře:
Okomentovat