středa 23. října 2013

MÜSLI Z TROUBY


  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1/2 hrnku oříšků / semínek
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • špetka soli
  • 3 lžíce jakéhokoliv sirupu
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce šťávy z pomeranče
  • 1 lžička pomerančové kůry
Postup: Předehřejeme troubu na 200°C a rozprostřeme na plech papír na pečení. V míse smícháme vločky, oříšky, kokos, pomerančovou kůru a sůl. V jiné spojíme olej, sirup a pomerančovou šťávu. Výsledek smícháme s vločkovou směsí. Důkladně promícháme a dáme péct do křupava na 20-30 minut a každých 6-8 minut müsli zamícháme.Po vychladnutí můžete vmíchat sušené ovoce nebo nasekanou čokoládu, můžete podávat s rostlinným mlékem nebo jogurtem. Fantazii se meze nekladou. :) Já jsem použila banán. :) Ve vzduchotěsné dóze müsli vydrží až dva týdny.


Žádné komentáře:

Okomentovat