pondělí 17. února 2014

Human

K čemu to vlastně všechno je? Když to přestaneš jíst, stejně tím nic nezměníš, ostatní to budou jíst, poptávka se nesníží, zvířata se budou zabíjet.

Když nebudeš nosit kožené věci, stejně je budou nosit ostatní..
Když nebudeš chodit do ZOO a do Cirkusů, stejně tu budou furt...
Jo tak ty podepíšeš petici a myslíš si, že se něco změní? Jo třeba něco jo..

Jeden člověk nic nezmění.. ale lidstvo ano..
Je pravda, že když tu bude několik veganů ( v ČR kolem 300 tisíc), tak se bude dál vraždit, týrat.. ale MY máme ze sebe lepší pocit, že jsme něco udělali, NEJSME TOHO SOUČÁSTÍ. Kdy to ta společnost konečně pochopí? Dožijeme se toho vůbec?

Někdy je mi z toho všeho opravdu úzko, jak někdo může být tak... necitelný?
Lidi milují pejsky,kočičky,morčátka, chodí do zoo a obdivují lvy, tygry, smějí se nad opičkami.. Pak přijdou domů a tam si daj nebohé kuře, kachnu.. a vůbec nechápou, co to vlastně dělají..
V zoo zabijí žirafu a každý je z toho otřesený, ano i se mnou to otřáslo, ale když přijdu domů dám si tofu.. a oni? Mrtvolu!

Proč jíst maso? Abychom měli rakovinu střev?
Proč pít mléko? Abychom měli nemocné kosti?
Proč jíst vejce? Abychom měli zvýšený cholestrol?
Proč jíst jogurty, když rýžové dezerty jsou tak dobré a neobsahují ani lepek.

Proč jsem vegan? Protože se nechci účastnit vraždění zvířat, jejich zneužívání, týrání. Vegani mohou říct, že milují zvířata a přírodu. Masožravci nikoliv. Ti by mohli říct, že milují domácí mazlíčky a ostatní zvířata rádi jí a koukají se na ně, když jsou za mřížemi nebo když se předvádějí v cirkuse a myslí si, že to dělají dobrovolně..

Žádné komentáře:

Okomentovat